1 Şubat 2011 Salı

Turkiye, yabancilarin Misir´dan tahliyesine de yardimci olacak

Türkiye, yabancıların Mısır´dan tahliyesine de yardımcı olacak

Mısır´daki Türk vatandaşlarının tahliyesini sürdüren Dışişleri Bakanlığı, üçüncü ülkelerin Mısır´dan ayrılmak isteyen vatandaşlarından gelen talep ve başvurulara da cevap veriyor.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır´dan vatandaşlarını tahliyeyi öngören ülkeler ve bu ülkeden kendi imkanları ile ayrılmak isteyecek üçüncü ülke vatandaşları için İstanbul Atatürk Havalimanı´nda, Bakanlığımızın eşgüdümünde ilgili kurum ve kuruluşlarımızla gerekli hazırlıklara başlanmıştır. Bu çerçevede, vize kolaylıkları, ülkemizdeki diplomatik ve konsüler temsilcilik mensupları için havaalanına geçici giriş düzenlemeleri ve yolcu transit işlemleri için ilave kapasite yaratılması öngörülmektedir." denildi.

 

TÜRK ŞİRKETLERİ, TAHLİYE İÇİN CHARTER SEFERLER DÜZENLİYOR

THY´nin Mısır´dan havayolu ile Türkiye´ye gelmek isteyen Türk ve yabancıların taleplerinin değerlendirilmesi, ek seferler düzenlenmesi ve Mısır´dan Türkiye´ye veya başka bir ülkeye charter seferleri planlanması için gerekli tedbirleri aldığı belirtildi. Türkiye´deki diğer havayolu şirketleri de bugünden itibaren gerek Türk vatandaşlarının, gerek yabancı ülke vatandaşlarının Mısır´dan Türkiye´ye intikali için charter seferleri düzenleyecek.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: mısır,türkiye,turist

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder