4 Şubat 2011 Cuma

Turkiye Yuzer Sergisi gemisi, 5 Nisan´da Avrupa turuna cikiyor

Türkiye Yüzer Sergisi gemisi, 5 Nisan´da Avrupa turuna çıkıyor

 Atatürk´ün Türkiye´yi Avrupa´ya tanıtmak için kullandığı ´Türkiye Yüzer Sergisi´ gemisi 4 -5 Nisan´da Avrupa turuna çıkacak.

Türkiye´nin Avrupa Birliği(AB)´ye getireceği katkıları anlatmak amacıyla içerisinde sergilerin yer aldığı gemi, İstanbul´dan hareket ederek 46 gün sürecek bir programla 14 Avrupa ülkesinin 15 limanında demirleyecek. İkişer gün yapılacak sergileme ile etkin bir tanıtım gerçekleştirilecek.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası´nda (ATSO) tanıtım toplantısı düzenleyen Uluslararası Ticari Kültürel Organizasyonlar AŞ Organizasyon Komitesi Başkanı Oktay Ülkügüner, proje hakkında bilgi verdi. Ülkügüner, projenin AB üyesi 27 ülkeden 15´ünü kapsadığını söyledi. Ülkügüner, programın hazırlanmasında, limanı bulunmayan üye ülkelerle birlikte nüfusları ve ekonomik potansiyeli az olan ülkelerin dikkate alınmadığını bildirdi.

Ankara ve Samsun feribotları ile düzenlenecek olan Türkiye Yüzer Sergisi´ne hükümet tarafından büyük önem ve destek verildiğini dile getiren Ülkügüner, Ankara feribotunda bakanlıklar, valilikler, belediyeler, bölgesel kalkınma ajansları, ticaret ve sanayi odaları, sektörel dernek ve birlikleri ile birlikte kültürel ve sanatsal sergilerin yer aldığını söyledi. Ülkügüner, Samsun feribotunda da Türkiye´nin sanayi alanında kaydettiği gelişmeleri sergilemek amacıyla her sektörde ihracat potansiyeli yüksek, lider konumundaki şirketlerin yer alacağını kaydetti.

Yüzer Sergisi´nin, Türkiye´nin geniş kapsamlı tanıtımı ile birlikte ihracatına, turizmine, yatırım imkanları, müteahhitlik ve yer alacak bütün sektörlere önemli katkıları olacağını belirten Ülkügüner, AB ülkelerinde yazılı ve görsel medyada yapılacak tanıtım çalışmalarıyla hedeflenen ziyaretçi kitlesine ilişkin hazırlık organizasyonun başarısı için önkoşul olarak gördüklerini ifade etti. Ülkügüner, modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´nin görkemli bir vitrini olarak nitelendirdikleri Türkiye Yüzer Sergisi´nin, Türkiye´nin AB´ye tam üye olarak katılmasının Avrupa için önemli bir potansiyel ve kazanım olarak vurgulayacağını söyledi.

Samsun feribotunda yer alacak kuruluşların, anlamı, kapsamı ve hitap ettiği coğrafya açılarından önemli bir projede, 14 Avrupa ülkesinin üst düzey şahsiyetlerine Türkiye´nin seçkin bir kuruluşu olarak tanıtılacağını aktaran Ülkügüner, ihracata katkı sağlamak amacıyla hazırlanan geniş ziyaretçi potansiyeliyle birebir ticari ilişkiler kurma ortamı bulacaklarını kaydetti.

4 -5 Nisan´da İstanbul´da kamuoyuna tanıtıldıktan sonra haraket edecek Türkiye Yüzer Sergisi gemisi, Yunanistan, İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz, İngiltere, Belçika, Hollanda, Almanya, Danimarka, Polonya, Letonya, Fillandiya ve İşveç´i ziyaret edecek.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: yüzer sergi,avrupa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder