2 Şubat 2011 Çarşamba

Uvey annesi sayesinde ayaga kalkan Hanife engellilere ornek oldu

Üvey annesi sayesinde ayağa kalkan Hanife engellilere örnek oldu

Üvey annesinin sevgi ve şefkatiyle yeniden hayata dönen engelli 36 yaşındaki Hanife´nin ayağa kalkış öyküsü, benzer durumdaki engellilere örnek oldu.

 

Hanife Altakhan, 8 yaşındayken annesini trafik kazasında kaybetti. 5 kardeşiyle birlikte yetim kalan Hanife´nin babası Mahir Altakhan, ikinci evliliğini yaparak Saniye Akbulut (46) ile hayatını birleştirdi. Baba Altakhan´ın ikinci eşinden Kürşat isminde bir çocuğu oldu. Beş yıl üvey annesi ile yaşayan Hanife, bir süre sonra evlenerek ailesinin yanından ayrıldı. Evlendiği sene babasını kanserden kaybetti. Hanife, 2001 yılında trafik kazası sonucu yatalak hale geldi. Eşinin terk ettiği Hanife´ye üvey annesi sahip çıktı.

 

Saniye Altakhan; konuşma, oturma ve ellerini kullanma fonksiyonlarını yitiren Hanife´nin, 3 yıllık mücadele sonunda ayağa kalkmasına vesile oldu. Üvey annesinin sevgisi, şefkati, bakımı ve tedavisini üstlenmesi sayesinde ayağa kalkan Hanife´nin hayata dönüş mücadelesi benzer durumdaki engellilere örnek oldu. Hanife´nin öyküsünün yer aldığı haberleri okuyan engelli aileleri, üvey anneye ulaşarak uyguladıkları tedaviler hakkında bilgi aldı. Saniye Altakhan, yurt içinden ve yurt dışından arayan ailelere, bakım ve tedavi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Engelli aileleriyle buluşarak tecrübelerini paylaşan Altakhan, "Haberden sonra pek çok aile beni aradı. Hanife´yi nasıl ayağa kaldırdığımı öğrenmek istediler. Hatta birini kendim ziyaret etme imkanı buldum. Kaza geçiren yavrumuz gencecik yaşta yatağa mahkum kalmış. Yine Almanya´dan bir anne beni aradı. Kızı başına isabet eden kaza kurşunuyla engelli hale gelmiş. Kızının konuşamadığını, ancak yazarak kendisini ifade edebildiğini söyledi. Kendilerine bilgilerimi aktardım. Elimden gelen tavsiyelerde bulundum." dedi.

Hanife durumundaki hastaların emek ve sevgi olmadan ayağa kalkmalarının güç olduğunu kaydeden Altakhan, şunları söyledi: "Sanıyorlarki, Hanife´yi sanki sihirli bir değnek bu hale getirdi. Bazı engelli aileleri, çocuklarını kaderlerine bırakıyorlar. En büyük yanlışlık hastalığı kabulleniyorlar. Emek olmadan olmuyor. ´Tıbben olmuyor´ diye ümidi kesiyorlar. Hanife, ´Allah´tan ümit kesilmez´ sözünün en büyük örneği. Evlatların gözyaşına ihtiyacı yok. Fiziksel tedavinin yanında ruhlarına hitap edilmesi lazım."

 

Ayağa kalkan Hanife´yi yürütmek için tedavisine devam ediliyor. Bir fizyoterapist, haftanın üç günü Hanife´nin tedavisiyle ilgileniyor. Hanife´ye kısa sürede adım attıracaklarına inandıklarını anlatan üvey annesi, "Kızım haftada üç gün fizik tedavi görüyor. Kendisi de tedaviye güzel cevap veriyor. Kaslarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Ayakta yer çekimine hazırlamak için yürütecin daha gelişmiş şeklinde bir malzemeye ihtiyacımız var. Onu da sanayide özel olarak yaptırdık. Kardeşi de ablasıyla yakından ilgileniyor. İnşallah kısa sürede adım atmaya başlayacak." diye konuştu.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: engelli,üvey anne,hanife altakhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder