18 Şubat 2011 Cuma

Vali Demir: Insanlarin sahip ciktigi projeler basarili olur

Vali Demir: İnsanların sahip çıktığı projeler başarılı olur

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve beraberindekiler, önemli kış turizm merkezlerinden biri olmaya aday Ergan Dağı´na çıktı. Burada konuşan Vali Demir, insanların sahip çıktığı projelerin başarılı olduğunu söyledi.

İş adamları, kurum müdürleri ve yatırımcı kuruluş temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, jeeplerle Ergan dağına çıkarak, yapılan çalışmaların son halini görme fırsatı buldu. Karlı yola rağmen Ergan Dağı göl bölgesine çıkan onlarca kişi, yapılan çalışmaları yerinde incelerken, Vali Abdülkadir Demir, Ergan Dağı´nda kamp ateşi yaktı.

Ergan Dağı Kayak Merkezi için şu ana kadar 17 milyon TL harcandığını söyleyen Vali Demir, projenin 2011 Ağustos ayında tamamlanmasının hedeflendiğini ve projenin toplam tutarının 40 milyon TL olduğunu ifade etti. Ergan Dağı´nın hayal bir proje olduğunu ve bunu gerçekleştirmeye ramak kaldığını vurgulayan Vali Demir, “Ergan Dağı, Türkiye´nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olmaya adaydır. 2009 yılında yol çalışmalarına başlayarak projeye start verildi. Buranın diğer kayak merkezlerinden en önemli farkı, Türkiye´nin en uzun pistine sahip olmasıdır. Şu anda 5 kilometre mesafede olan bir mekanik sistemi var. Temel çalışmalar aşağı yukarı tamamlanmıştır. Mekanik sistemin az bir işi kaldı ve tamamlanmak üzeredir. Buradaki kayak tesislerinin çok önemli özelliğinden biri de alanın bulunduğu yerdeki göldür. Bu gölde sızma olması sebebiyle şu anda tahkimat ve izolasyon çalışmaları yapılıyor. Bu işlemlerde tamamlandıktan sonra büyük bir göl alanı oluşturulmuş olacaktır.” dedi.

Bölgede günübirlik tesislerin de yapımına kısa sürede başlanacağını ifade eden Vali Demir, “Türkiye´nin en modern günübirlik tesisini yapacağız. 6 kilometrelik yolu sıcak asfalt yapacağız. Ergan Dağı Projesi´nin diğer projelerden en önemli özelliği de gerçekten kente çok yakın olmasıdır. Buraya kayak yapmak için gelenler 13-14 dakikada buraya oluşacaklardır. Turizm yatırımı yapan bütün yatırımcıları Erzincan´a davet ediyoruz. Otel yeri tahsis edecek konumdayız. İlk başlayanlar daha şanslı ve avantajlı olacaktır.” diye konuştu.

Türkiye´de yapılan yanlışlardan birinin tesisler yapılmasına rağmen insanların bu tür yerleri görmemesi olduğunun altını çizen Vali Demir, “Erzincan´ın farkı burada. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu tesisler başlayana kadar Erzincan´da burayı görmeyen kimse kalmayacak. İnsanların sahip çıktığı projeler çok daha başarılı oluyor. Bugün biz burada bir kamp ateşi yaktık. Bu kamp ateşi ile birlikte bütün Erzincanlılar burada olacak. Bu tesisler onlar için yapılıyor. Onlarsız bu tesis olmaz. Bizim en büyük desteğimiz, bu insanların kendi işleri ve yatırımlarına sahip çıkmasıdır.” şeklinde konuştu.

Gezide, Vali Abdülkadir Demir´e; Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra çok sayıda iş adamı da eşlik etti.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Abdulkadir Demir ,proje

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder