7 Şubat 2011 Pazartesi

Vali Tekmen: Sinir kapilariyla Ardahan Kafkasya´ya acilacak

Vali Tekmen: Sınır kapılarıyla Ardahan Kafkasya´ya açılacak

 Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, yıllardır kangren haline gelen Aktaş Sınır Kapısı´nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından inşasına başlanacağını ve yıl ortasında açılacağını söyledi.

Aktaş Sınır Kapısı´nın açılmasıyla Posof Türkgözü Sınır Kapısı´nın da baştan aşağıya yenileneceğini ifade eden Vali Mustafa Tekmen, her iki sınır kapısında yöre halkının beklentisini karşılayabilecek ticaretin yapılabileceğini kaydetti.

Cihan Haber Ajansı Ardahan İl Temsilciliği´ni ziyaret eden Vali Tekmen, Ardahan´da iki gümrük kapısının altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Yıllardır açılması gündemde olan, ancak bir türlü açılmayan Aktaş Sınır Kapısı ile Ardahan´ın Kafkasya´ya açılacağını kaydeden Vali Tekmen, hem Ermenistan´a hem de Gürcistan´a sınırı bulunan kapının, Ermenilerle olan ilişkilerde de olumlu gelişmelere vesile olacağını ifade etti. Kapının açılmasıyla, Gürcistan´daki Ermenilerle diyaloğun artacağını anlatan Vali Tekmen, o bölgede çok sayıda Ermeni asıllı Gürcistan vatandaşı olduğunu, dolayısıyla bu durumun Türkiye-Ermenistan ilişkilerine de olumlu olarak yansıyacağının altını çizdi.

Vali Tekmen, Ardahan´daki bir diğer sınır kapısı Posof Türkgözü´nün de ticari sirkülasyonun daha fazla olması için yenileneceğini söyledi. Tekmen, Gürcistan ile ilişkilerin iyi yönde ilerlediğini, gelinen noktadan dolayı Ardahan´ın son nokta değil, başlangıç noktası haline geldiğini söyledi.

"YALNIZÇAM KAYAK TESİSLERİ BİZİM SARIKAMIŞIMIZ"

Ardahan´da karın istenen seviyeye ulaşmasıyla birlikte, kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Yalnızçam Kayak Tesisi´nde kayak sezonu açıldığını da anlatan Vali Tekmen, “Artık Ardahan´da herkes kayak öğrenebilecek. ´Bizim Sarıkamışımız da burası. Biz şu an bunu en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Sadece Ardahanlılara değil, ilerleyen zamanda Türkiye´ye de hitap etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: ardahan,mustafa tekmen,tobb

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder