13 Şubat 2011 Pazar

Yeni kopru icin kopru trafigini kestiler

Yeni köprü için köprü trafiğini kestiler

Sivas´ta Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü´nün tarihi Kesik Köprü´yü restore edeceğini ve köprünün araç trafiğine kapatılacağını duyan Karşıyaka Mahallesi sakinleri eylem yaptı. Eğri Köprü´yü bir süre trafiğe kapatan Karşıyakalılar, tarihi köprünün yanına yeni bir köprü yapılmasını istedi.

 

Karşıyaka ve Esenyurt mahalleleriyle birlikte 40 köyü şehir merkezine bağlayacak olan ve 2008 yılında Galericiler Sitesi´nin arka bölümüne yapılan köprünün bağlantı yolları yapılmadığı için atıl vaziyette bekliyor. Uzun zamandır köprü konusunda sessiz kalan Karşıyakalılar, Kesik Köprü´nün kısa bir süre sonra restore edilerek trafiğe kapatılacağını duyunca sessizliklerini bozdu.

 

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın, beraberindeki yaklaşık 25 kişiyle Kesik Köprü´yü kısa bir süre trafiğe kapatarak yaşanan duruma tepki gösterdi. Karşıyaka´nın Sivas´ın en büyük mahallelerinden birisi olduğunu kaydeden Muhtar Aydın, Galericiler Sitesi arkasına yaptırılan köprünün ihtiyaçlarını karşılamayacağını savundu. Mahalle olarak 30 yıldır köprüye ihtiyaçları olduğunu ifade eden Aydın, “Köprü yapıldı ama yanlış yere yapıldı. Bizim acilen ikinci bir köprüye ihtiyacımız var. Önümüzde seçimler var. Karşıyaka gelecek olan milletvekili adaylarından kim ikinci bir köprü yapmaya söz verirse mahallemiz o adaya oy verecek.” dedi.

 

Konuyla ilgili Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile görüştüklerini de kaydeden Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın, Galericiler Sitesi arkasına yapılan köprünün bağlantı yolları için 6 milyon liraya ihtiyaç olduğunu söylediğini aktardı. Başkan Ürgüp´ün bunun yerine ikinci bir köprü yapmayı tercih edeceğini söylediğini belirten Aydın, tarihi Kesik Köprü´nün trafiğe kapatılmasıyla zor anlar yaşayacaklarını kaydetti.

 

Basın açıklamasının ardından bölgeye gelen polis ekipleri, mahalle muhtarı ve vatandaşlara niçin toplandıklarını sordu. Muhtar Aydın, basın açıklaması yaptıklarını ve dağıldıklarını kaydetti. Basın açıklamasının Emniyet Müdürlüğü´nden izin alınmadan yapıldığı belirtildi.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: sivas,yeni köprü,eylem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder