6 Mart 2011 Pazar

611 TV programi ile ilgili gazetelerde 6 bini askin haber cikti

611 TV programi ile ilgili gazetelerde 6 bini askin haber çikti

Medya takip firmasi Interpress, televizyon programlari hakkinda yazili basinda çikan haber sayilarini ortaya koydu. Subat ayinda 54 kanalda yayinlanan haberden müzige, magazinden açikoturuma yayinlanan programlardan 611´i ile ilgili yazili basinda toplam 6 bin 695 adet haber ve yazinin yer aldigi belirlendi.

Interpress, iki bine yakin ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çikan programlari mercek altina aldi. Hazirlanan Televizyonun Medya Karnesi adli rapora göre, subat ayinda birinciligin her hafta el degistirdigi kadin programlari kategorisinde büyük çekisme söz konusu. Son hafta yaptigi atakla Ebru Salli´nin TV 8´de yayinlanan spor ile hayati birlestiren Ebruli programi hakkinda çikan 31 haberle ilk sirayi aldi. Show TV´de Seren Serengil´in sundugu, Seren Serengil Ile Evlenir Misin? programi 29 haberle ikinci sirada kaldi. Kanaltürk´te sunuculugunu Sebnem Özinal´in yaptigi Bebegim programi ise 23 haberle üçüncü oldu.

Televizyondaki kanallar arasinda yazili basinda en çok ismi geçen Kanal D oldu. Geçtigimiz ay Kanal D hakkinda 2 bin 309 adet haber yayinlandi. ATV bin 499 haberle ikinci olurken, Star TV bin 137 haberle üçüncü sirayi aldi. Show TV isminin çiktigi bin 124 haberle kanallar siralamasinda dördüncü olurken, TV 8 de 771 haberle besinci sirada yer aldi.

Ekranin Subat ayi haber arastirmasinda, yirmi iki kanalda yer alan elli tartisma programi hakkinda yazili basinda toplam 423 adet haber çikti. CNN Türk´te yayinlanan Ahmet Hakan´in sundugu siyasetten magazine, sanattan spora tüm gündem maddelerinin ele alindigi Tarafsiz Bölge, geçtigimiz ayi 46 haberle ilk sirada tamamladi. Ali Kirca´nin sunumu ile Show TV´de yayinlanan Siyaset Meydani 44 haberle ikinci sirada yer aldi. Star TV´de usta gazeteci Ugur Dündar´in sundugu Arena programi hakkinda çikan 30 haberle üçüncü sirayi aldi.

Kanallarin yayinladigi programlarin yazili basinda çikan haberlerini kapsayan Interpress´in arastirmasina göre, geçtigimiz ay talk show programlari arasinda Beyaz Show hakkinda çikan 102 haberle ilk sirayi yine kimselere kaptirmadi. 23 haberle Gecekondu programi ikinci sirada yer alirken, Gölgede Muhabbet ve Disco Krali çikan 11 haberle üçüncülügü paylasti.

Geçtigimiz ay Televizyonun Medya Karnesi raporunda yirmi bir kanalda yayinlanan otuz dokuz sohbet programi hakkinda yazili basinda toplam 339 haber yayinlandigi belirlendi. CNN Türk´te ekranlarin güler yüzlü sunucusu Saba Tümer´in, magazin, sanat, is ve spor dünyasindan birbirinden ünlü konuklari agirladigi Saba Tümer ile Bu Gece programi 106 haberle birinciligi subat ayinda da devam ettirdi. Ikinci sirada 39 haberle Güneri Civaoglu´nun siyasetten sanata pek çok ünlü konugu agirlandigi Seffaf Oda alirken, TV 8´de Özlem Yildiz´in sundugu, eglence ve sohbeti ünlü sanatçi ve uzman konuklari bir araya getirdigi Aklimiza Takildi programi 17 haberle üçüncü oldu.

 

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: interpress,haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder