9 Mart 2011 Çarşamba

Doktor ve hemsireler resimlerini Paris´te sergileyecek (Ozel)

Doktor ve hemsireler resimlerini Paris´te sergileyecek (Özel)

Ankara Numune Egitim ve Arastirma Hastanesi çalisanlarinin yaptigi resimler 10-13 Mart tarihlerinde Anadolu´nun Renkleri ismiyle Paris´te sergilenecek.

Ankara Numune Egitim ve Arastirma Hastanesi çalisanlarinin eserlerinden olusan Anadolu´nun Renkleri Resim Sergisi, 10-13 Mart 2011 tarihleri arasinda Fransa´da sergilenecek. Fransa´nin baskenti Paris´te açilacak olan sergi, Paris Anadolu Kültür Merkezi´nde sanatseverlerle bulusacak.

Serginin ilk adimlari, Hemsire Selma Efe´nin mesai saatleri sonrasi Ankara Numune Egitim ve Arastirma Hastanesi´nde verdigi resim dersleri ile basladi. Yogun katilimin oldugu resim derslerinin ardindan sergilenecek resimler olusmaya basladi.

2010 Yili Haziran ayinda Ankara Numune Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimlik binasinda açilan sergi, yine 2010 yili Aralik ayinda Ankara Armada AVM´de sergilendi. Sergi 10-13 Mart 2011tarihleri arasinda Paris-Fransa´da açilacak ve sonrasinda 14 Mart´tan itibaren tekrar Ankara Numune Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimlik binasinda ziyarete açilacak.

Numune Hastanesi´nin Bashekimi Doç. Dr. Nurullah Zengin, hastanede yaklasik 3 bin 500 çalisan ile birlikte saglik hizmeti verdiklerini belirterek, “Yogun bir mesaimiz var. Bu mesaimiz yani sira çalisanlarimizin gayretiyle bir dizi sanatsal aktivitede yürütüyoruz.” dedi.

Hastane içinde baslayan sanatsal çalismalarda ortaya çikan eserleri, önce alisveris merkezlerinde vatandaslarla bulusturduklarini aktaran Zengin, “Türk saglik çalisanlari olarak; yurtdisinda, özellikle de Avrupa´da sanatsal aktivitelerin en yogun oldugu sehirlerden biri olan Paris´te bu sergiyi açmak bizler için büyük bir mutluluktur. Hastanemizdeki yogun çalisma temposu içerisinde sanatsal aktiviteler çalisanlarimiz için en güzel dinlenme sekli olmaktadir. Isini seven, sanati seven arkadaslarimizin her geçen gün büyüyen bu sanatsal aktivitelerle çevrelerine yaydiklari pozitif enerji bizleri yarinlarda bu çalismalari daha etkin kilmak için sevklendirmektedir.” diye konustu.

Numune Egitim ve Arastirma Hastanesi hemsirelerinden Ressam Sema Efe, kendisinin ve hastane çalisanlarinin eserlerinden olusan bu sergiyi Paris´te açmaktan, sanatseverlerle bulusturmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duydugu belirtti. Sergilenen yapitlarin saglikçi ressamlarin eserlerinden olustugunu, sergilenen eserlerde genel olarak Türkiye´nin özel yerlerini, dogal güzelliklerini ve kültürel yapisini tuvale aktardiklari ifade eden Efe, “Sergimizde klasik, empresyonist, soyut ve modern çalismalardan olusan yaklasik 100 eser yer aliyor. Paris Anadolu Kültür Merkezi´ne kabul edilmek ve burada bir sergi açmak zor bir olay. Her dönem birçok basvurunun reddedildigini biliyoruz. Eserlerimizin begenilmesi ve buraya kabul edilmis olmasi, eserlerimizi Paris´te sergiliyor olmak, bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

Amaçlarinin saglik çalisanlarinin sanat ve kültürde de en az mesleklerindeki kadar basarili olduklarini ortaya koymak oldugunu söyleyen Hemsire Efe, “Saglikçi ressam camiamiz giderek büyüyen gelismektedir. Her geçen gün sayimiz artiyor. Bizim hedeflerimiz büyük. Aldigimiz sorumlulugun farkindayiz. Hedefimiz yurtiçi ve yurtdisi genelinde hem ülkemizi, hem hastanemizi sürekli bir sekilde tanitmak istiyorum. Sagliklarin meslekleri kadar kültürel faaliyetlerde de basarili olduklarini göstermek istiyorum.” seklinde konustu.

 

PARIS´TE RESIMLERI SERGILENECEK SAGLIK PERSONELI

Alp Karademir, Aysel Ç. Hamamci, Aysel Bilgiç, Ayfer Salman, Aysun Eraslan, Bahadir Külah, Dilek Öztas, Feriha Karadeniz, Filiz Akyazi, Gül R. Yilmaz, Gülsen Kadioglu, Hatice Bodur, Hatice Dirkeç, Isil Koparal, Kiraz Küçük, Mehmet Acilar, Mine Serpin, Muhterem Erdogdu, Nalan Akgül, Nevin Türk, Nuran Alli, Saliha Yücel, Serap Sahin, S. Emine Gökçe, Sema Efe, Serpil Duran, Serpil Berktas, Sevinç Dural, Sengül Can, Yusuf Duran.

 

AÇILIS KOKTEYLI DÜZENLENECEK

Fransa´da serginin açilisi için 10 Mart Persembe günü Saat: 17,00´de bir açilis kokteyli

düzenlenecek. Sergi ziyaret saatleri ise 10 Mart 2011 Persembe günü saat 17.00 ile 21.00

arasinda, 11 Mart 2011 tarihinde saat 13:00 ile 19:00 arasinda, son olarak 12 Mart 2011

tarihinde 10:00 ile 14:00 saatleri arasinda ziyarete açik olacaktir.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: ankara,numune,paris

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder