9 Mart 2011 Çarşamba

Halka arz yolundaki Bilici Yatirim, Deniz Yatirim ile el sikisti

Halka arz yolundaki Bilici Yatirim, Deniz Yatirim ile el sikisti

Halka açilma yönündeki hazirliklari devam eden Bilici Yatirim, halka arz danismanligi ve araciligi için Deniz Yatirim Menkul Kiymetler ile anlasti. Sermaye artirimi suretiyle halka açmaya hazirlanan Bilici Yatirim, 30 Aralik 2010 tarihinde halka arz için Sermaye Piyasasi Kurulu´na basvurusunu yapmisti.

Anlasmanin ardindan halka arz çalismalarina iliskin bir açiklama yapan Bilici Yatirim Yönetim Kurulu Baskan Vekili Mehmet Ali Bilici, halka arzi, Adana´nin köklü ailelerinden olan ve yaklasik 60 yillik ticari geçmise sahip Bilici Ailesi için yeni bir dönemin baslangici olarak gördüklerini belirterek, “Halka arzi, kurumsallasma hedeflerimiz dogrultusunda stratejik bir adim olarak degerlendiriyoruz” dedi.

Sirket hakkinda bilgi veren Bilici, sözlerini söyle sürdürdü: “Grubumuz halihazirda tekstil sektöründe, iplik, iplik büküm, kumas dokuma, boyama ve apre tesislerine sahip olup, ileri teknoloji kullanimiyla özellikli üretimler yapan, entegre bir yapiya sahip. Grubun ürünlerinin yaklasik yüzde 80´i, 20 ülkeye ihraç ediliyor. En yüksek talep ABD ve Avrupa ülkelerinden geliyor. GAP, Mango, Marks&Spencer ve Zara gibi dünya devi sirketlerin de arasinda yer aldigi 180 sirket bizim ürünlerimizi kullaniyor.”

Son derece istikrarli performans gösteren, kriz dönemlerinde dahi karliligini koruyan Bilici Yatirim çatisi altinda iplik büküm ve boya-apre tesislerinin bulundugunu ifade eden Bilici, bu halka arzin Adana´dan 14 yil sonra yapilacak ilk halka arz olacagina dikkat çekerek, bunun kendileri için heyecan verici bir durum oldugunun altini çizdi.

Bilici, “Adana´da yeni halka arzlara esin kaynagi olarak, Adanali sirketlerin sermaye piyasasinin sundugu imkanlardan daha fazla yararlanmalarina katki sunabilirsek, bu bizim için ayri bir mutluluk kaynagi olacak. Halka arz sürecinde Adana´nin da sorumlulugunu üzerimizde hissediyor, Borsada Adana´nin elçisi olmaya hazirlaniyoruz” seklinde konustu.

Deniz Yatirim Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakirhan da Bilici Yatirim gibi, adi Adana´yla bütünlesmis, köklü bir geçmise sahip olan ve yillar sonra Adana´dan gerçeklesecek ilk halka arz olarak is dünyasi için de özel bir anlam ifade eden Bilici Yatirim´in halka arzinda danisman sirket olarak görev almaktan büyük memnuniyet duyduklarini söyledi.

Bakirhan, orta ölçekli benzer sirketler için özendirici olmasini arzu ettikleri Bilici Yatirim´in arzi konusundaki ayrintilari önümüzdeki haftalarda basin ve kamuoyu ile paylasacaklarini ifade etti.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Bilici Yatirim,halka arz,Deniz Yatirim Menkul Kiymetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder