5 Mart 2011 Cumartesi

Igdir Belediye Baskani Gunes 8 yil 9 ay hapis cezasina mahkum edildi (2)

Igdir Belediye Baskani Günes 8 yil 9 ay hapis cezasina mahkum edildi (2)

Igdir KCK davasi kapsaminda Erzurum 2 Numarali Agir Ceza Mahkemesi´nde tutuklu yargilanan Igdir Belediye Baskani Mehmet Nuri Günes, terör örgütüne üye olmak iddiasiyla 8 yil 9 ay hapis cezasina mahkum edildi.

 

Igdir Belediye Baskani Mehmet Nuri Günes ile Nusret Aras, Mecit Bastas ve Ismail Tikit hakkinda ´Silahli Terör Örgütü Kurma´, ´Silahli Terör Örgütü´ne Üye Olma´ ve ´Suç Örgütünün Ismini Kullanarak Tehditte Bulunma´ iddiasiyla açilan dava sonuçlandi. Durusmaya tutuklu saniklar Günes, Aras, Bastas ve Tikit ile tutuksuz diger saniklar katildi.

 

Sabah saatlerinde baslayan karar durusmasi saat 15.00´te sona erdi. Mahkeme heyeti Igdir Belediye Baskani Günes´i terör örgütüne üye olmak suçundan 8 yil 9 ay hapis cezasina mahkum etti. Diger saniklar Mecit Bastas 45 yil, Nusret Aras 10 yil ve Ismail Tikit ise 8 yil 9 ay hapis cezasina çarptirildi. Durusmaya izleyici olarak BDP Igdir Milletvekili Pervin Buldan ile diger partililer de katildi.

 

"KARAR IGDIR HALKININ YÜREGINI ACITMISTIR"

Durusma sonrasinda Adliye Sarayi önünde basin açiklamasi yapan Milletvekili Pervin Buldan karari sert bir üslupla elestirdi. Buldan, verilen mahkumiyet kararinin siyasi oldugunu öne sürdü.

 

Igdir Belediye Baskani ve diger tutuklu saniklara verilecek kararin aylar öncesinden belli oldugunu savunan Milletvekili Buldan, "Basindan beri bilinen bir karar verildi ve bu karar bugün devreye konuldu. Bizler buraya bu davalari izlemeye formalite icabi gelip gidiyorduk, karar basindan belliydi ve basindan beri verilmisti." dedi.

Buldan, PKK´nin eylemsizlik kararini sona erdirmesiyle birlikte içlerinde baris sürecine iliskin umut gelistigine de vurgu yaparak, "Bugün PKK´nin baslatmis oldugu eylemsizlik kararini sona erdirmesiyle birlikte içimizde bir umut gelismisti. Belki bir adim atilir, belki baris süreci baslayabilir demistik, ama bugün burada verilen karar sunu gösteriyor; devlet bu baristan, çözümden yana degil, devlet bu ülkede savasin devam etmesinde yana. Bunu çok açik ifade ediyoruz." iddiasinda bulundu.

 

Milletvekili Pervin Buldan, Mehmet Nuri Günes´e verilen hapis cezasinin, Igdirlilarin yüregini acittigini da savundu. Basbakan Erdogan´a da seslenen Pervin Buldan, "Basbakan´a buradan çok açik biçimde çagri yapmak istiyoruz. Halk sokaklardadir. Halk belediye baskanini, temsilcisini yaninda görmek istiyor, kendisine hizmet etmesini istiyor. Siz onlara ceza vererek, dört duvar arasina sokarak, cezalandirarak bu halki mücadelesinden yildiramazsiniz. Siz, örnek olarak Tunus´u, Libya´yi almalisiniz. Kaddafi´ye, Mübarek´e yaptiginiz çagriyi kendiniz de uygulamalisiniz. Halkin taleplerine kulak vermelisiniz. Bugün verilen karari protesto ediyoruz, karar yüreklerimizi acitmistir." diye konustu.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: igdir,kck davasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder