5 Mart 2011 Cumartesi

Kirikkale Yesilay Dernegi Baskani Aygor: Kapali alanda sigara yasagi saglikli nesiller yetistirir

Kirikkale Yesilay Dernegi Baskani Aygör: Kapali alanda sigara yasagi saglikli nesiller yetistirir

Kirikkale Yesilay Dernegi Baskani Dr. Duran Aygör, kapali alanlarda sigara içilmesine getirilen yasak kararinin saglikli nesillerin olusmasinda önemli bir rol oynayacagini söyledi.

Sigaranin, alkollü içkilerin ve uyusturucularin topluma, aile ile birlikte bireye zararlar getirecegini belirten Aygör, “Uyusturucu denilince esrar, afyon, kokain, LSD gibi uyusturma özelligi olan maddeler akla gelir. Alkollü içkiler ise içildiginde insani sarhos eden her tür içkilerdir. Alkollü içki veya uyusturucu alanlar önce rahatlik, bas dönmesi duyar, sonra sarhos olurlar. Sarhoslar dogru düsünüp dogru karar veremezler. Kolay suç islerler, içkili iken araç sürenler tasit kazalarina neden olurlar. Alkollü içkiler, uyusturucular insanda zamanla aliskanlik yaratir. Alkol almayi aliskanlik haline getirenlere alkolik denir. Alkolikler kazançlarini içkiye verirler. Çevrelerini rahatsiz ederler. Bu yüzden alkolikler toplum içinde sevilmezler, sayilmazlar. Içki ve uyusturucu kullanimi aile düzenini bozar.” dedi.

Sigaranin toplumda kullanimi yaygin olan bir keyif maddesi oldugunu ifade eden Aygör, bunun zararlarini söyle siraladi: “Sigara istahi keser, sindirimi güçlestirir, disleri sarartir, ülsere sebep olur. Akcigerde bronslari doldurur, öksürmeye yol açar. Sigaranin kansere de neden olur. Kötülüklerin anasi olan uyusturucu, sigara ve alkollü içkilerden uzak duralim. Topluma, aileye, bireye zararli olan içki ve uyusturucularin kullanimini egitim yoluyla engellemek gerekir.”


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: sigara,kapali alan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder