5 Mart 2011 Cumartesi

Muhasebeciler her gecen gun artan is yukunden sikayetci

Muhasebeciler her geçen gün artan is yükünden sikayetçi

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirler Odalari Birligi (TÜRMOB) Genel Baskan Yardimcisi Ülkü Sönmez, mesleki basarilarina ragmen, is yüklerinin her geçen gün artmasindan sikayet etti.

2. Türkiye Sektörel Muhasebe Uygulamalari Sempozyumu´nun ilk gün programi Kayseri´de basladi. TÜRMOB Genel Baskan Yardimcisi Ülkü Sönmez, Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi tarafindan Hilton Oteli´nde düzenlenen sempozyumun açilisinda yaptigi konusmada, muhasebecilik uygulamalarinin gelisimi hakkinda bilgi verdi. Mezopotamya ve eski Misir dönemine kadar uzanan muhasebecilik uygulamalarinin dünyada hizli bir gelisim gösterirken Türkiye´de bu konuda geç kalindigini ifade eden Sönmez, muhasebeci mesleginin ancak 1989 yilinda yasal statüye kavustugunu söyledi. Sönmez söyle konustu:

“Sektörümüz 83 bin 500 üyesi ve 13 bin stajyeriyle birlikte giderek büyüyen ve egitime çok önem veren örgütlenmesiyle kisa sürede çok büyük gelismeler gösterdi. Ancak, mesleki basarilarimiza ragmen, is yükümüz her geçen gün arttigi için buruk mutluluk yasiyoruz. Acimasiz haksiz rekabet ortaminda mücadele ediyoruz. Ancak, bunlarin karsiliginda 2 yildir yaptigimiz hizmet karsiliginda aldigimiz bedel ile ilgili ücret tarifesi bile yayinlanmadi. Sorunlarin çözümü için sonuna kadar uzlasidan yanayiz. Her türlü yapisal degisiklikte bizlerinde görüslerinin alinmasini istiyoruz.´´

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ise bu tür toplantilarin hem mesleki bilgilerin yenilenmesini sagladigini, hem de sosyal etkinlik anlaminda önem tasidigini belirtti. Vali Bilici, programa farkli sehirlerden katilan misafirlerden sehri gezmelerini istedi. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Özhaseki de degisen ekonomik kosullarin ince hesaplar gerektirdigini belirterek, bu degisime ayak uydurulmasini istedi. Belediyelerin de mali yapisinin güçlendirilmesi ve gelir gider dengesinin korunmasinin büyük önem tasidigini anlatan Özhaseki, konusmasi söyle sürdürdü: “Artik, sadece ülkeler degil sehirler yarisiyor. Bu yarista geriye düsmemek lazim. Sehrimizi gelecege tasimak için çalisiyoruz. Bunun için, mali yapimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Sadece devletten gelecek parayi beklemiyor, finans kaynaklari olusturup ciddi yatirimlar yapiyoruz. Mali sistemimizi de bizden isteyen herkese anlatiyoruz. Buna ragmen, çogu belediye bizden is makinesi veya kamyon istiyor. Mali disiplini tüm belediyelerin saglamasi lazim.”

Kayseri Sanayi Odasi Baskani Mustafa Boydak da muhasebe ve finans uygulamalarina dikkati çekerek, sirketlerin genellikle üretim veya diger konulardan degil nakit akisini iyi yönetememek ve kayitlarin saglikli olmamasindan zor duruma düstüklerini belirtti. Bu nedenle muhasebe ve finans uygulamalarinin büyük önem tasidigini vurgulayan Boydak, sektör temsilcilerinin maddi imkanlarinin iyilestirilmesi çagrisinda bulundu. 2. Türkiye Sektörel Muhasebe Uygulamalari Sempozyumu, mobilya imalati sektöründe muhasebe, finans, vergi, denetim ve hukuk konusunda 6 oturumda 23 katilimci tarafindan sunum yapilmasiyla 2 gün devam edecek. Maliye Bakani Mehmet Simsek´in de ikinci gün kapanis programinda konusma yapmasi bekleniyor.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Ülkü Sönmez,türmob

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder