5 Mart 2011 Cumartesi

Sanayici, universite ogrencilerini is hayatina hazirlayacak

Sanayici, üniversite ögrencilerini is hayatina hazirlayacak

Ankara Sanayici ve Isadamlari Dernegi (ASAD) bünyesinde kurulan Genç ASAD lisans ve yüksek lisans egitimine devam eden üniversite ögrencilerini, egitimleri süresince is hayatina dair bilgi ile tecrübelerden faydalandirip sektör temsilcileriyle bir araya getirecek.

Projenin tanitimi Ankara Rixos Otel´de yapildi. ASAD Yönetim Kurulu Baskani Sahin Altuntas tanitim kokteylinde yaptigi konusmada, Genç ASAD ile üniversite egitimleri boyunca üniversite ögrencilerinin edindikleri teorik bilgileri sanayici ve isadamlarinin firmalarinda uygulamaya dökebileceklerini belirtti.

Altuntas, Genç ASAD üyelerini gelecegin isadami ve bürokrat olarak gördüklerini ifade ederek, “Dernek Ankara´da faaliyet gösteren genç girisimcileri ve hâlihazirda Ankara´da üniversitede egitimlerini, lisans veya yüksek lisans seviyesinde sürdüren müstakbel isadamlarini bir araya getirmeyi hedefliyor.” dedi.

Üniversiteli genç isadami adaylarinin Genç ASAD bünyesindeki faaliyetlerine de deginen Altuntas, ögrencileri daha çok isadamlariyla bir araya getirecek projeler üzerinde duracaklarini kaydetti. Ögrencilerin is yasamina atilmadan önce deneyimli sanayicilerle bulusacagini belirten Altuntas, yurtiçi ve yurtdisi programlari düzenlenerek genç isadamlarini üniversite siralarinda is hayatina hazirlamayi amaçladiklarinin altini çizdi.

Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç da “Genç arkadaslarimin tarihlerini yakindan tanimalarini, bizi biz yapan degerlerini ögrenmeleri için ilgili olmaya davet ediyorum.” dedi. Arinç, ögrencilere her aksam tarih kitaplarindan en az 20 sayfa okunmasi tavsiyesinde bulundu.

Tanitim kokteylinde gençler adina hukuk fakültesi ögrencisi Talip Gölge söz alarak ideallerini anlatti. Daha sonra Genç ASAD üyelerine programa katilanlar tarafindan rozetleri takildi.

Programa Devlet Bakani ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, milletvekilleri, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, TRT Genel Müdürü Ibrahim Sahin, ASO Baskani Nurettin Özdebir, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Abdulkadir Aksu, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Saffet Arikan Bedük, Mehmet Keçeciler, Oltan Sungurlu, Ali Talip Özdemir, Hüsnü Dogan, BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, ASKI Genel Müdürü Kamil Kiliç ve çok sayida davetli katildi.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Genç ASAD lisans ve yüksek lisans egitimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder