6 Mart 2011 Pazar

Turk cipurasi ve levregi Dubai yolcusu

Türk çipurasi ve levregi Dubai yolcusu

Su Ürünleri Tanitim Grubu (STG), Ortadogu pazarindaki payini arttirmak için Birlesik Arap Emirlikleri (BAE)´nin Dubai sehrinde düzenlenen Gulfood Fuari´na katildi. STG Esbaskani Melih Isliel, alim gücü yüksek Dubai´nin ayni zamanda önemli bir reeksport merkezi oldugunu, Türkiye´nin yakinlik avantajini kullanarak ihracatini arttirmak istediklerini söyledi. Isliel, “Gulfood Fuari´nda, 152 ülkeden 3 bin 800 firma ve 81 ulusal pavilyon yer aldi. Dünya çapindaki en önemli yiyecek, içecek ve otel ekipmanlari fuarlarindan birisi. Çogunlugu Ortadogu, Afrika ve Asya´dan 55 bin kisinin ziyaret ettigi Gulfood, gida sektörünün bulusma noktasi konumunda.” dedi.

Türkiye´den 134 firmanin katildigi Gulfood Fuari´nda, STG standinin ziyaretçi akinina ugradigini kaydeden Esbaskan Isliel, “Birçok ülkeden gelen ziyaretçilere, Türkiye´nin su ürünleri ve sektörü tanitildi, pazar olanaklari üzerinde arastirma yapildi. Nüfusunun yüzde 80´ini yabancilarin olusturdugu BAE´de levrek, çipura, alabalik ve orkinosun büyük ölçüde tüketildigi, marketlerde rahatlikla bulunabildigi görülüyor. Burasi Körfez ülkeleri içinde en dinamiklerinden birisi, ayni zamanda bölgenin en önemli reeksport merkezi. Dolayisiyla ülke içi talep kadar, ülke üzerinden saglanacak dis talepleri yakalamak amaciyla da pazara girilmesi önem tasiyor. Fuara katilim, su ürünlerimizin bu bölgede tanitimi açisindan çok önemli. Info standini ziyaret eden alicilara, ülkemizin su ürünlerine ilgileri belirlenerek, talep ettikleri ürünlerle istigal eden firmalarimizin irtibat bilgileri verildi.” seklinde konustu.

TÜRKIYE SU ÜRÜNLERI IHRACATI 10 YILDA 6 KAT ARTTI

Su ürünleri ihracatinin Türkiye´de 2000 yilindan sonra ciddi bir siçrama gösterdigini belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Ihracatçi Birlikleri Sektör Kurulu Baskani Sinan Kiziltan ise ihracatin yildiz sektörleri arasinda yer alan su ürünlerinin son 10 yilda 6 kat artis göstererek, 59 milyondan 352 milyon dolara yükseldigini kaydetti. Kiziltan, STG olarak 2011 yilinda ilk olarak Rusya´da düzenlenen Prodexpo Gida Fuari´na katildiklarini hatirlatti.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Su Ürünleri Tanitim Grubu,orta dogu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder