6 Mart 2011 Pazar

Yamac parasutculeri halk gunu duzenledi, vatandas 30 TL´ye ucacak

Yamaç parasütçüleri halk günü düzenledi, vatandas 30 TL´ye uçacak

Mugla´nin Fethiye ilçesine bagli Ölüdeniz´de halki yamaç parasütü ile tanistirmak için organizasyon düzenlendi. Ölüdeniz Yamaç Parasütü Pilotlar Kooperatifi ile Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Subesi´nin organizasyonu ile 24 – 26 Mart tarihleri arasinda Halk Uçusu gerçeklestirilecek. Halk günü uçuslarinda vatandaslar deneyimli pilotlar esliginde uçus yapabilecek. Fethiye ve çevresinde yasayanlar için ilk defa baslatilan bu gün ile yamaç parasütü sezonu da açilmis olacak.

Konuyla ilgili açiklama yapan Ölüdeniz Yamaç Parasütü Pilotlar Kooperatifi Baskani Cemal Övet, Halk Günü kapsaminda insanlari Babadag´da yamaç parasütü ile tanistiracaklarini söyledi.

24 Mart´ta baslayacak uçuslarin 3 gün devam edecegini belirten Övet, bu süre boyunca 250 kisiye yamaç parasütüyle atlama sansi verilecegini aktardi.

Uçus ücretlerinin sadece halk gününe özel 30 TL olarak belirlendigini ifade eden Cemal Övet, THK ile ortaklasa yürütülen halk gününe Türkiye´nin dört bir yanindan basvuru gelmeye basladigini açikladi.

Amaçlarinin Babadagi tanitmak ve uçus sezonunu halkla birlikte açmak oldugunu belirten Cemal Övet söyle konustu: “Babadag´la tanismak ve yamaç parasütü yapmak isteyen halkimiz için bu bulunmaz bir firsat. Halk Günü´nü geleneksel hale getirmeyi planliyoruz. Böylelikle yaz mevsiminde 200 TL´ye kadar ulasan ücretleri ödeyemeyen vatandaslarimiz 30 TL gibi cüzi bir ücretle bu sporu yapma firsati bulacaklar.”

KAYITLAR THK´YA YAPILACAK

Kayitlari kabul eden THK Fethiye subesine ise daha ilk günden 100 kisi basvurdu. Özellikle Fethiye disindan büyük bir talep geldigini anlatan THK Fethiye Subesi Baskani Ercan Çelik, “Halk Günü´ne katilacak olan vatandaslarimiz kurumumuza gelerek 30 TL karsiliginda uçus rezervasyonu yaptiracaklar. Uçuslarimiz 3 bölüm halinde sabah 09.00-11.00, ögleyin 11.00-13.00 ve ögleden sonra 13.00-15.00 saatlerinde gerçeklestirilecek. Bu sekilde insanlarin uçmaya olan merakini bir nebze olsun gidermis olacagiz.” seklinde konustu.

 

GEÇEN YIL 44 BIN KISI UÇTU

Ölüdeniz´de bulunan Babadag´dan 2010 yilinda yaklasik 44 bin kisinin yamaç parasütüyle atlayis yapti. Bir önceki yila göre yüzde 20´lik artis gösteren sayinin bu yil 50 bine ulasmasi hedefleniyor.

Melsa Isletme Müdürü Ibrahim Akoglu da yaptigi açiklamada yasanan yamaç parasütü kazalarinin ise artan uçus sayilariyla ters orantili oldugunu belirtti.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: yamaç parasütü,mugla,fethiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder