31 Ocak 2011 Pazartesi

KAGIAD kirsal kalkinma yatirimlarini anlatti

KAGİAD kırsal kalkınma yatırımlarını anlattı

 Osmaniye´nin Kadirli ilçesinde Kadirli İş Adamları Derneği (KAGİAD) tarafından ´Kırsal Kalkınma Yatırımları Projesi´ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Osmaniye İl Proje Sorumlusu Fatih Epik, KAGİAD binasında verdiği seminerde Kırsal Kalkınma Yatırımları Projesine müracaat edilebilecek bazı proje çeşitleri hakkında bilgiler verdi.

Epik, “Zeytin, süt, işleme, paketleme, yer fıstığı, üretim tesisi, depolama, yem ve un gibi ürünler ile ilgili projeler yüzde 50 destekleniyor. Ayrıca saydığım bu ürünlerle ilgili mevcut tesisi olanlara, teknoloji yenilemek ve kapasitesini artırmak için yeni modern makine alımına yine yüzde 50 hibe desteği veriliyor. Bu projelerle birlikte aklınıza gelen her türlü tarımsal ürünün toplanması, depolanması, ambalajlanması, paketlenmesi ve işlenmesi gibi tüm projeler kırsal kalkınma projelerinin hibe kapsamındadır.” dedi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: osmaniye,kagiad,fatih epik

Kar yagisi Sakarya´nin yuksek kesimlerinde etkili oluyor

Kar yağışı Sakarya´nın yüksek kesimlerinde etkili oluyor

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, Sakarya´nın yüksek kesimlerinde hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji yetkilileri, buzlanmaya karşı sürücüleri ve ilgilileri uyardı. Kent merkezinde aralıklarla yağan kar, şehrin yüksek kesimlerinde etkili oluyor. Cihan muhabirinin Sakarya İl Özel İdaresi´nden aldığı bilgiye göre, kar yağışının etkili olduğu Hendek, Akyazı, Sapanca, Kocaali ve Serdivan ilçelerinde ekipler, greyder ve kar küreme araçlarıyla köy yollarını açık tutmak için mücadele veriyor. Kapalı köy yolu bulunmazken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi´nin kar küreme ve tuzlama ekipleri de Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü ile Yeni Yerleşim Bölgesi Karaman, Camili ve Korucuk Mahallesi´nde hazır olarak bekletiliyor. Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) yetkilileri de kar yağışının enerji nakil hatlarında bir soruna yol açmadığını bildirdi. Öte yandan, daha önce izcilerin mahsur kaldığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TSMF) tarafından el konulan, ardından Orman Bakanlığı´na, ardından Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilen Uzanların Pamukova ilçesi Bakacak Köyü çiftliğinde, İzmit´ten gelen 180 izcinin kamp yaptığı belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, çiftlik yolunun açık olduğunu, izcilerin bir probleminin bulunmadığını ifade etti. SÜRÜCÜLERE BUZLANMA UYARISI Sakarya İl Meteoroloji Müdürü Akif Mamur, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın yarın da devam edeceğini söyledi. Yağışın alçak kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde görüleceğini kaydeden Mamur, "Zaman zaman kent merkezinde kar yağışı görülebilir. Yağışlı hava, salı gününden itibaren bölgeyi terk edecek." diye konuştu. Hava sıcaklığının, gece eksi 1 ila 4 derece arasında olacağını belirten Mamur, buzlanma ve don beklediklerini ifade etti. Buzlanma ve donun 3 gün boyunca görülebileceğine dikkati çeken Mamur, sürücüleri ve ilgilileri buzlanmaya karşı uyardı.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: sakarya,kar

Bakanlar Kurulu toplandi

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Bakanlar Kurulu, 3 haftalık aradan sonra Başbakanlık Yeni Bina´da toplandı. Toplantı saat 13.20´da başladı. Kurulun gündeminde, 2B arazilerinin satışına ilişkin düzenlemenin yer alması bekleniyor. Şubat ayında TBMM´ye gelmesi planlanan düzenleme yasalaşırsa, işgal edilen arazilerin hak sahiplerine satışı öngörülüyor. Satışlardan Maliye Bakanlığı yetkili olurken, 5 yıl kullanım şartı aranacak. Maliye Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeden 20 milyar TL gelir bekleniyor. Bakanlar Kurulu´nda ayrıca, daha önce imzaya açılan Sözleşmeli Er Yasa Tasarısı´nın TBMM´ye sevkinden önce imzaların tamamlanması öngörülüyor. Ayrıca, Mısır´da yaşanan olayların ele alınması bekleniyor. Ekonomi, AB ve dış politikadaki gelişmeler de Bakanlar Kurulu´nun gündeminde olacak.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: recep tayyip erdoğan,bakanlar kurulu

Mantardan 7 kisi zehirlendi

Mantardan 7 kişi zehirlendi

 Osmaniye´nin Kadirli ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenen 7 kişi hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Cemal Paşa Mahallesi Sülemiş Çamlığı´ndan topladıkları mantarı yiyen aynı aileden Gülcan (26), Sedat (34), Naile (42), Murat (36), Özlem (24), Metin (22) Tanrıverdi ile Mehmet Alptekin (27) bir süre sonra kusma, karın ağrısı ve halsizlik şikayetleri görülmesi üzerine yakınları tarafından özel araçlarla Kadirli Devlet Hastanesi´ne götürüldü.

Acil Servis´te ilk müdahaleleri yapılan 7 kişinin hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: osmaniye,mantar,zehirlenme

Kutahyali is adamlari Arinc´i ziyaret etti

Kütahyalı iş adamları Arınç´ı ziyaret etti

- Kütahya Aktif Sanayici İş Adamları Derneği (KÜSİAD) Başkanı Mehmet Ceylan ve beraberindeki heyet, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarata, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Meclis üyesi ve Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu üyesi Göksel Özçınar da katıldı.

Bülent Arınç, 14 Kasım 2010 tarihinde Kütahya´ya gelerek bir dizi temaslarda bulunmuş ve KÜSİAD´ın dernek merkezinin açılışını yapmıştı. Arınç´ı ziyaret eden heyet adına KÜSİAD Başkanı Mehmet Ceylan, açılış gününün anısı olarak çekilen fotoğrafları hediye etti.

 

Ceylan, Arınç´ın açılış törenine katılmasının kendilerine heyecan verdiğini ve gelecek adına çok ümitli olduklarını ifade etti. Ceylan, yapılan ziyarette Kütahya´da yatırımların ve özel teşebbüs girişimlerinin artış gösterdiğini dile getirdi. Ceylan, Bülent Arınç´ı, KÜSİAD üyelerinden olan Özel Kütahya Kent Hastanesi´nin ve bir dizi eğitim kurumlarının açılışını yapmak üzere tekrar Kütahya´ya davet etti.

 

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç da Kütahya´nın gönüllerde farklı bir yeri olduğunu belirterek, "Eşlerimiz ile birlikte bir program yapıp en kısa sürede Kütahya´ya söz konusu açılışlara seve seve gelirim. Bu açılışlar vesilesiyle yapacağımız Kütahya ziyaretinde de iş adamlarımız ile temaslarda bulunmak isterim.” dedi.

Bu arada, Bakan Arınç, Uluslararası Evliya Çelebi Sempozyumu´na da davet edildi.

 

VALİ ÇİFTÇİ´YE ÖVGÜ

Kütahyalı heyet, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ziyaretinin ardından Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Kasım Davas´ı da ziyaret etti. Davas´a, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve Belediye Başkanı Mustafa İça´nın selamlarını da ileten heyet, yapılan ziyarette Kütahya hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, Müsteşar Yardımcısı Davas´a, ziyaret anısı olarak bir Kütahya Çinisi hediye edildi.

 

Müsteşar Yardımcısı Kasım Davas, yapılan ziyarette, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi´yi çok yakından tanıdığını ve Ankara´da görev yaptığı süre zarfında ikili ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi. Davas, Kenan Çiftçi´nin Kütahya Valisi olarak atanmasının çok isabetli bir karar olduğunu belirtti.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: kütso,bülent arınç,kütahya

Almanya´da yolcu treni ile yuk treni carpisti: 10 olu, 40 yarali

Almanya´da yolcu treni ile yük treni çarpıştı: 10 ölü, 40 yaralı

Almanya´da cumartesiyi pazara bağlayan gece yolcu treni ile yük treni çarpıştı. Son yılların en ağır tren kazalarından biri olan bu kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 40´a yakın kişi ise yaralandı. Saksonya-Anhalt eyaletindeki Oschersleben-Hordorf köyü yakınlarında meydana gelen kazada yaralananların 8´inin durumunun ağır olduğu, ölü sayısının artabileceği açıklandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel başsağlığı mesajı yayınlarken, eyaletin Başbakanı Wolfgang Böhmer (CDU) ve İçişleri Bakanı Holger Hövelmann (SPD) olay yerine gelerek kaza hakkında bilgi aldı.

 

Polis açıklamasına göre, Harz-Elbe-Express (HEX) yolcu treni, 50 civarındaki yolcusuyla Magdeburg´dan Halberstadt yönünde 100 km/saat hızla gidiyordu. Karşı yönde ise 80 km/saat hızla gelen yük treni vardı. İki trenin frenlemeden çarpışması sonucunda yolcu treni raylardan çıkarak devrilir. VPS isimli özel şirkete ait yük treni ise yaklaşık 500 metre sonra frenledi. Eyalet kriminal polisi olayla ilgili soruşturma başlatırken, kazanın meydana gelme sebebi henüz açıklanmadı.

 

HEX güzergâhında yolcu taşıyan Veolia şirketi, ölülerin arasında tren kaptanı ve tren şefinin de yer aldığını açıkladı. Diğer ölü ve yaralıların kimlikleri ise açıklanmadı. Kazada yaralananlar ise çevredeki hastaneye kaldırıldı. Açıklamalara göre hava şartlarının elverişli olmadığı için kurtarma operasyonunda helikopter kullanılmadı. Bu operasyona çevredeki tüm polis ve itfaiye teşkilatları dâhil edildi.

 

Saksonya-Anhalt eyaletinin Hıristiyan Demokrat Birlik Partili Başbakanı Wolfgang Böhmer (CDU) ve Sosyal Demokrat Partili İçişleri Bakanı Holger Hövelmann (SPD) olay yerine gelerek kaza hakkında bilgi aldı. Eyalet Başbakanı Böhmer olay yerinde görev yapan tüm görevlilere teşekkür etti. Böhmer, kaza yerindeki vagonları görünce ´insanı sarsan bir manzara´ diye üzüntülerini dile getirdi.

 

Yapılan tahminlere göre tren kaptanların biri yoğun sisten dolayı stop sinyalini görmemiş olabilir.

 

MERKEL BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

 

Almanya Federal Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel ise kazayla ilgili şu başsağlığı mesajını yayınladı: “Hordorf/ Saksonya-Anhalt´ta meydana gelen ağır tren kazasıyla ilgili haberi çok büyük üzüntüyle öğrendim. Kazada yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diliyorum.” Merkel ayrıca kaza yerinde görev yapanlara teşekkür ederek, kaza sebebinin açığa çıkarılması konusunda her şey yapılacağına inandığını belirtti.

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: almanya,tren,kaza

iPhone 4´e bir dava daha !!!!!!

iPhone 4´e bir dava daha !!!!!!

 

Apple´ın teknoloji harikası cihazı iPhone 4´ün kullancısı sorunları bitmek bilmiyor. Önce anten sorunu sebebiyle kullanıcıları tarafından birçok kez dava edilen Apple, bu kez de arka cam yüzünden açılan davalardan bıkmışa benziyor.

Amerikalıların en ünlü özelliklerinden biri de yanlışı dava etmeleridir. Bu dava furyasından birçok büyük firma nasibini alıyor. Amerikalı Donald LeBuhn, kızına aldığı iPhone 4´ün arka camının kırılmasından dolayı Apple´ı dava ettiğii açıkladı. Kızının düşürdüğü ve arka camını kırdığı iPhone 4 için, böylesine pahalı bir telefonun bu kadar kolay kırılmaması gerektiği sebebiyle dava açmış.

iPhone 4´ün arka camının çabuk kırıldığına dair kullanıcı yorumları daha önceden de internette dolaşıyordu. Sonunda bu kolay kırılmayı dava eden de çıkmış oldu. Donal LeBuhn, dava açmadan önce de iPhone 3G ile iPhone 4´ü karşılaştırmış ve pek de yüksek olmayan bir mesafeden ikisini de aynı şekilde düşürmüş. 3G modeli oldukça dayanıklıyken iPhone 4´ün camı çatlamış.

Bu davaya karşılık mahkemeden "kılıf kullansaydınız" gibi bir sonuç çıkar mı bilemiyoruz ancak davanın yeni Amerika olduğu için her an herşey olabilir diyoruz.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: iphone 4,apple,dava,kırık cam

Basbakan Erdogan´in Misir programi beklemede

Başbakan Erdoğan´ın Mısır programı beklemede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın 9-10 Şubat tarihleri arasında Mısır´a gerçekleştirmeyi planladığı ziyaretin ertelenebileceği öğrenildi. Mısır´da son bir hafta içerisinde ülke yöneticilerine yönelik olarak gerçekleştirilen protesto eylemleri, Başbakan Erdoğan ve beraberine çok sayıda işadamıyla birlikte gerçekleştireceği ziyareti iptalini gündeme getirdi. Başbakanlık tarafından resmi olarak ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine yönelik bir açıklama yapılmazken, edinilen bilgilere göre, programın daha sonraki bir tarihte ertelenmesi yönünde çalışmalar yapıldığı öğrenildi. Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu (DEİK) tarafından Başbakan Erdoğan´ın ziyareti kapsamında, Mısır´a gitmek isteyen işadamlarına yönelik çalışmasının devam ettiği belirtildi. Şu ana kadar programın iptal edildiğine yönelik DEİK´e bir bilginin ulaşmadığı kaydedildi. DEİK´in internet sitesinde program şu şekilde duyrulmuştu: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Mısır´a Resmi Ziyareti Vesilesiyle düzenlenecek işadamları heyeti ve Türk-Mısır İş Forumu T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından iletildiği üzere Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9-10 Şubat 2011 tarihlerinde Mısır Arap Cumhuriyeti´ne resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Söz konusu ziyarete Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan´ın iştiraki ve TOBB ve DEİK tarafından düzenlenecek bir özel sektör heyetiyle katılım sağlanması öngörülmektedir."


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: recep tayyip erdoğan,mısır,deik