7 Mart 2011 Pazartesi

BM Kalkinma Programi Baskani Clark, Turkiye´ye geliyor

BM Kalkinma Programi Baskani Clark, Türkiye´ye geliyor

Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) Baskani Helen Clark 10-14 Mart 2011 tarihleri arasinda Türkiye´yi ziyaret edecek. Ziyareti kapsaminda Ankara ve Istanbul´da temaslarda bulunacak olan Helen Clark, UNDP Istanbul Uluslararasi Özel Sektör ve Kalkinma Merkezi´nin açilisini yapacak, ayrica UNDP´nin “Yoksulluga Karsi Is Çözümleri” baslikli bölgesel raporunu da ilk olarak Istanbul´da tanitacak. UNDP Baskani, ziyareti kapsaminda BM Ortak Programi tarafindan Kars´ta yürütülen kültür turizmi projelerini de yerinde izleyecek.

 

Helen Clark, Ankara temaslari kapsaminda Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu ve Devlet Bakani Cevdet Yilmaz ile bir araya gelecek. Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu ve UNDP Baskani Helen Clark, 10 Mart Persembe günü yapacaklari görüsmenin ardindan basin toplantisi düzenleyecek.

 

UNDP Baskani, 11 Mart 2011 Cuma günü ise UNDP Istanbul Uluslararasi Özel Sektör ve Kalkinma Merkezi´nin açilisini yapacak, ayrica UNDP´nin “Yoksulluga Karsi Is Çözümleri” baslikli bölgesel raporunu da ilk olarak Istanbul´da tanitacak.

 

Istanbul´da kadin girisimciler ve Türkiye´nin önde gelen sanayici ve isadamlariyla da görüsecek olan Helen Clark, Ankara ve Istanbul´un ardindan 12-13 Mart 2011 tarihlerinde ise Kars´a iki günlük bir ziyaret gerçeklestirecek.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi´nin isbirligi ve UNDP´nin yani sira UNESCO, UNICEF ve BM Dünya Turizm Örgütü ortakligi ile Kars´ta yürütülen “Dogu Anadolu´da Kültür Turizmi Için Ittifaklar BM Ortak Programi” kapsaminda Kars´a gidecek olan Clark baskanligindaki heyet, kültür turizminin canlandirilmasi amaciyla bu ilde yürütülen çalismalari yerinde izleyecek.

Helen Clark ziyaretinin son gününde ise Istanbul´da Degisim Liderleri Zirvesi´ne katilarak bir konusma yapacak.

 

Nisan 2009´da UNDP baskanligi görevine baslayan Helen Clark, organizasyonu yöneten ilk kadin unvanina sahip. Clark ayni zamanda kalkinma konusunda çalisan tüm BM fonlari, projeleri ve bagli kuruluslarin baskanlarindan olusan BM Kalkinma Grubu´nun da baskani. Helen Clark, UNDP´deki görevinden önce 1999-2008 yillari arasinda dokuz yil boyunca Yeni Zelanda´da basbakanlik görevini yürütmüstü.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Helen Clark ,Birlesmis Milletler Kalkinma Programi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder