8 Mart 2011 Salı

Milli Savunma Bakani Gonul, TSK´dan atilanlarla ilgili duzenleme genisleyebilir

Milli Savunma Bakani Gönül, TSK´dan atilanlarla ilgili düzenleme genisleyebilir

Milli Savunma Bakani Vecdi Gönül, 12 Mart ve 12 Eylül döneminde Türk Silahli Kuvvetleri (TSK)´nden atilanlara da özlük haklarinin iadesi konusunda hazirlanan tasariya ekleme yapilabilecegini söyledi.

Meclis´te basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Gönül, Genel Kurul´da bugün görüsülecek olan sözlesmeli erbas ve er istihdami ile Yüksek Askeri Sura kararlariyla TSK´dan atilanlara emeklilik ve istihdam imkani saglayan kanun tasarisina, darbe dönemlerinde TSK´dan atilan askerlerin özlük haklarinin iadesi konusunun da önergeyle eklenebilecegini açikladi.

Yapilacak düzenlemenin 1971´e kadar gidecegini kaydeden Gönül, "1980 sonrasi magdur olanlar ´bizi de dahil edin´ diyorlar. Kati rakam çikarilamadi, arkadaslar hala çalisiyor. Çalisma biterse önergeyle dahil edilecek, yoksa daha sonraya kalacak´.´ dedi.

Gönül, kesin rakam belli olduktan sonra önergeyle tasariya ekleme yapilacagini belirterek, ´´Sayi olmadan olmaz, nereye varacagini bilmeden olmaz. Maliye Bakanligi

bunu istiyor. Bin 543 kisi su andaki kanundan yararlaniyor. Üzerinde çalisiyoruz,

kaba taslak bir rakam bulunursa dahil edilecek. 800 kisi var deniliyor 1980´le

ilgili, 1971 ile ilgili bir sey söylenemiyor. Devlet olarak önümüzü görmemiz lazim. Ayri ayri mahkemelerde ayri ayri kararlarla ihraç edilmisler. Kayitlara ulasilabilirse önerge bunlari kapsayacak sekilde olur.´´


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Vecdi Gönül,tsk,düzenleme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder