8 Mart 2011 Salı

Sabanci, 2011´de 2 bin kisi daha istihdam edecek

Sabanci, 2011´de 2 bin kisi daha istihdam edecek

Sabanci Holding´in 2011´de 2 bin kisiyi daha istihdam edecegi bildirildi. Bunlarin yüzde 60´nin perakende ve hizmet sektöründe görev alacagi ifade edildi.

Sabanci Holding Yönetim Kurulu Baskani Güler Sabanci ve CEO Zafer Kurtul, basin toplantisiyla 2010´un degerlendirip 2011 öngörülerini açikladi.

Gazetecilerin ilgiyle izledigi toplantida Türkiye ekonomisinden övgüyle söz eden Güler Sabanci, 2010 sene sonu itibari ile büyüme oraninin yüzde 8´i asabilecegini dile getirdi. Sabanci, ekonomik verimlilik, rekabet gücünün artirilmasi ve istihdam sorununa da önem verilmesi gerektigini belirtti.

Sözü 12 Haziran´da yapilacak seçimlere getiren Sabanci Holding Yönetim Kurulu Baskani, bu sürecin baris ve huzur içinde geçmesi temennisinde bulundu. Iktidar ve muhalefet uyumunun Türkiye için önemli oldugunu vurgulayan Güler Sabanci kaydetti:

"Son dönemlerde, ülkemizin yakaladigi ekonomik ivmenin yaninda, bir baska memnuniyet verici gelisme de, muhalefet ve iktidarin uyum içinde, ülkemizin yillardir bekledigi, yeni Türk Ticaret Kanunu´nu Meclis´ten geçirmeleridir. Iki yil bunun altini çizdikten sonraki gelisme, Türk is hayati için memnuniyet vericidir. Seçimlerden sonra yine, iktidar ve muhalefet birlikte çalisarak, daha hizli ve tekin yürüyen bir hukuk sistemi için gerekli reformlari acilen yürürlüge sokmalidir. Daha veremli ve sürdürülebilir bir kalkinma için sart olan vergi reformu konusunda harekete geçilmelidir. Tüm ülkeyi kucaklayacak yeni bir Anayasa için, toplumun tüm kesimleri katkida bulunmali ve birlikte çalismalidir. Gerçeklestirdiklerimize bakinca, tüm bunlari hep beraber basaracagimiza gönülden inaniyoruz."

8 Mart Dünya Kadinlar Günü´ne de temas eden Sabanci, bayanlarin is hayatindaki öneminin giderek arttigini savundu. Güler Sabanci, 12 Haziran seçimlerinde de daha fazla kadin aday çikmasi için gerekenin yapilmasini istedi.

Toplantida bir sunum yapan Sabanci CEO´su Zafer Kurtul, holdingin satis ve kar oranlarini ortaya koydu. Kurtul, geçen sene net satislarinin yüzde 7 artisla 20,6 milyar TL´yi buldugunu duyurdu. Bu rakami 2011´de yüzde 11 artirmayi hedeflediklerini aktaran Kurtul, 2010 faaliyet karinin ise yüzde 9 artisla 4,4 milyar TL´ye çiktigindan bahsetti.

CEO Kurtul, 3 senelik periyotta 3 önemli sirketi halka açacaklarina isaret ederken, “Ilk 2012´nin ilk yarisinda Teknosa´yi, 2013´te Avivasa´yi, 2014´te de Enerjisa´yi halka arz edecegiz.” dedi.

Geçen sene 1 milyar 128 milyon dolar yatirim yapan Sabanci, 2011´de yüzde 70´i enerji sektöründe olmak kaydiyla 2 milyar 61 milyon dolarlik yatirim öngörüyor.

Yatirimlarin kalani sektörlere göre yüzde 9 banka ve sigorta, yüzde 9 sanayi, yüzde 7 perakende ve yüzde 5 çimento seklinde dagilacak.

Holding, 57 bin 200 olan eleman sayisini da artiracak. Sabanci Holding CEO´su Kurtul, 2011´de 2 bin kisi daha artiracaklarini duyurdu. Bunlarin yüzde 60´iniperakende ve hizmet sektöründe görevlendireceklerini açikladi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Sabanci Holding,istihdam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder