6 Mart 2011 Pazar

DEGIAD´dan ´Canakkale Sehitleri´ konferansi

DEGIAD´dan ´Çanakkale Sehitleri´ konferansi

Antalya´nin Demre ilçesindeki Genç Isadamlari Dernegi (DEGIAD) ´Çanakkale Sehitleri´ konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale Sehitligi Alan Rehberi ve Arastirmaci-yazar Hasan Hüseyin Maltepe´nin konusmaci olarak katildigi konferans, Demre Kültür ve Sanat Salonunda gerçeklesti. Saygi durusu ve Istiklal marsi ile baslayan program Kuran-i Kerim tilaveti ile devam etti.

Hasan Hüseyin Maltepe, Türk milletinin var olus mücadelelerinden biri olan Çanakkale Savasi´na katilan kahramanlarin hayat hikâyelerini, sinevizyon esliginde anlatti. Dinleyen vatandaslarin zaman zaman duygulandiklari görüldü. Maltepe, Çanakkale´yi hissederek anlamak gerektigini vurguladi. Bu topraklarda Anadolu´nun her kösesinden gelip savasa katilmis cesur yüreklerin kan hücrelerinin ve kemik dokularinin bulundugunu hatirlatan Maltepe, "Türkiye geneli yapilan bir arastirmada kahramanlik destaninin yazildigi Çanakkale ilimizi ögrencilerin Truva olarak tanidiklari sonucu ortaya çikti. Bu sonuç, yakin tarihimizi ne kadar bildigimizin ve çocuklarimiza nasil yansidiginin bir göstergesi. Geçmislerini unutan milletler, gelecekte dagilip giderler. Bir milletin kökleri geçmisleridir. Bunlari hatirlamak, yâd etmek ve Çanakkale´yi böyle anlamak lazim" dedi.

Yazar Maltepe konferans sonrasi kitaplarini imzaladi. Konferansa Demre Kaymakami Murat Sefa Demiryürek ve çok sayida Demreli katildi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Çanakkale Sehitleri,degiad

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder