13 Şubat 2011 Pazar

Kilicdaroglu: Basi ortulu, acik ya da sakalli kim olursa olsun basimin uzerinde yeri var

Kılıçdaroğlu: Başı örtülü, açık ya da sakallı kim olursa olsun başımın üzerinde yeri var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, küçük ayrıntılarla bölündüklerini belirterek, “Başı örtülü, açık ya da sakallı kim olursa olsun, insansa başımın üzerinde yeri var.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Beylikdüzü İlçe Başkanlığı seçim çadırının açılışı için ilçeye geldi. Açılış törenine katılan yaklaşık bin kişi nedeniyle Kılıçdaroğlu, başkanlık binasına girmekte zorlandı. Açılışın ardından merdivende hazırlanan konuşma platformuna çıkan Kılıçdaroğlu, Türkiye´ye hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, temiz siyaseti getireceğini söyledi.

Emin ve kararlı adımlarla bir çocuk bile yatağa aç girmesin diye iktidara yürüdüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “AKP kabusundan kurtarmak için yürüyoruz. Geniş kitleleri arkamıza alarak ilerleyeceğiz. Benim çalışmam yetmez buradakilerin çalışması yetmez beraber çalışacağız güç birliği yapacağız. Halka gideceğiz esnafa gideceğiz.” diye konuştu.

HARSIZ YERE TUTUKLANMALARIN YAPILDIĞI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Türkiye´nin önemli bir dönemden geçtiğini söyleyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, telefonların dinlendiği, haksız yere tutuklanmaların yapıldığını bir süreçten geçtiklerini ifade etti. İnsanların aylarca hangi gerekçeyle hapiste yattığını bilmeden baskı rejiminin uygulandığını savunan Kılıçdaroğlu, “Hepimize özellikle kadınlara önemli görevler düşüyor. Nüfusumuzun yüzde 50´si kadın, toplumun dramını çeken kadın. Evinde tenceresi kaynamadığında hüzünlenen kadın. Bütün kadın kardeşlerimize sesleniyorum. Bütün kadın kardeşlerimizi göreve davet ediyorum.” ifadesini kullandı.

AKP´NİN VİTRİNE ALDIĞI KIDINLARA ALDANMAYIN

Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk partinin CHP olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti´nin ´kadınları nasıl sosyal hayattan çıkarırım´ diye çaba harcadığını ileri sürdü. Partililere, “Vitrine aldığı kadınlara asla aldanmayın.” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Kadın erkek eşitliğini biz savunuyoruz. O nedenle bütün kadın kardeşlerden isteğim bu seçimlerde daha aktif olmalıdır. Erkekler her yerde konuşamaz ama kadınlar konuşur, burada kadınlara çok önemli görevler düşüyor.” şeklinde konuştu.

AK Parti´ye aldatanlar ve kandıranlar partisi diyerek seslenen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Kanmayacağız gücümüzün farkında olacağız. En önemli güç sizlersiniz yeter ki beraber olun. Küçük ayrıntılarla bizi bölüyorlar. Başı örtülü, açık ya da sakallı kim olursa olsun insansa başımın üzerinde yeri var. Ben onlarla aynı havayı teneffüs ediyorsam aynı derdi paylaşıyorsam ben herkesi kucaklayacağım, siz de herkesi kucaklayın.”


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Kemal Kılıçdaroğlu,chp,ak parti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder