9 Şubat 2011 Çarşamba

Uyanik ogrenci, belediye baskaninin adiyla annesini uyardi!

Uyanık öğrenci, belediye başkanının adıyla annesini uyardı!

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından başlatılan ´Malatya Yazıyor´ adlı proje ilginç bir olaya sahne oldu. Projenin alt bileşeni olarak başlatılan ´mektup kampanyası´na katılan bir öğrenci, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır´ın adını kullanarak annesine uyarılarda bulundu. Öğrenci, annesine yazdığı mektupta “Sayın Ayşe Hanım çocuğunuzun bilgisayarını kapatmayın, şifrede koymayın. Gönderen Ahmet Çakır.” ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, ´Şimdi Malatya Zamanı´ diyerek çıktıkları yolda, kent konseyi olarak, ´Malatya Yazıyor´ kampanyasını başlattıklarını belirtti. 2011 yılının ilk kampanyasının startını mektupla verdiklerini dile getiren Ali Yıldırım, bazı mektuplarda ilginç mesajlar verildiğini ifade etti. Yıldırım, şöyle devam etti: “Örneğin küçük bir çocuğun Belediye Başkanı Ahmet Çakır´ın ağzından annesine mesaj içerikli ´Sayın Ayşe Hanım çocuğunuzun bilgisayarını kapatmayın, şifre de koymayın. Gönderen Ahmet Çakır´ yazdığı ortaya çıktı. Bir diğer mesaj içerikli mektupta ise bir vatandaş Başbakan´a ´Sayın Başbakanım bana bir aylık maaşınızı gönderirseniz evleneceğim, yaşım 42 oldu´ diye yazmış.”

Kent Konseyi Genel Sekreteri Yıldırım, “Malatya Yazıyor kampanyasını diğer kampanyalardan ayıran en önemli özellik yazma kampanyalarının Türkiye´nin hiç bir yerinde yapılmıyor olması. Israrla biz şunu savunuyoruz ´Söz uçar, yazı kalır.´ Bu gibi çalışmaların bir şekilde kalması bizim için önemli. Bu bağlamda 2011 yılının ilk kampanyasının startını yarın tüm Malatyalılar olarak sevdiklerimize yazacağımız mektuplarla vereceğiz. Böyle bir etkinliği seçmemizdeki amaç; mektup yazmak herkese kolayca gelecek bir eylem. Aynı zamanda hepimizin unuttuğu, askerken, öğrenciyken ya da gurbetteyken aldığımızda yüzümüzde tebessüm ve sevinç oluşturan pozitif duyguyu tekrar yaratmak.” dedi.

Kampanya çerçevesinde 14 bin 391 mektup gönderildiğini anlatan Yıldırım, “Kampanyanın ilk ayağı olarak mektup ve tebrik kartı yazmayı seçtik. Konsey tarafından 2011´in ilk günlerinde toplam 14 bin 391 yeni yıl tebrik kartı gönderildi. Konsey tarafından dağıtılan tebrik kartları, mektup kağıtları yine konsey tarafından postalandı. Malatya´dan Türkiye´nin ve dünyanın dört bir yanına postalanan bu mektuplar yoğun ilgi gördü. Şimdiye kadar Kent Konseyine o kadar çok ülkeden ve şehirden cevap gelmiş ki bunlardan bir kaçı şöyle sıralanıyor; UNICEF, Bosna Hersek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TEMA, Adana-Van-Elazığ ve diğer illerin Valileri, Çerkeş-Gebze- Doğanyol ve diğer ilçelerin kaymakamları, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, AK Parti.” dedi.

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: malatya,proje

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder