11 Şubat 2011 Cuma

Kumelenme firmalara avantaj sagliyor

Kümelenme firmalara avantaj sağlıyor

Türkiye´de faaliyette bulunan ve kurulma aşamasında olan kümelerin üye olduğu Anadolu Kümeleri İşbirliği Platformu (AKİP), İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)´rde biraraya geldi. Kümelenme faaliyetlerine öncülük eden Çankaya Üniversitesi Rektörü ve AKİP Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. B.Ziya Güvenç, ortak hareket etmenin firmalara çeşitli avantajlar sağladığını söyledi.

Toplantıya Türkiye´de faaliyet gösteren kümelerin temsilcileri, Çankaya ve Ege üniversitelerinde kümelenme konusunda çalışan öğretim üyeleri, kümelenme faaliyetlerine destek veren KOSGEB, DTM, DPT ve İZKA´nın üst düzey temsilcileri katıldı. Her kümenin yaptığı ve yapmayı hedeflediği çalışmaların paylaşıldığı toplantıda, faaliyetlere yönelik devlet destekleri ayrıntılı olarak açıklandı. KOBİ´lerin tek başlarına yapamadığı, rekabet güçlerini arttıracak birçok faaliyetin küme çatısı altında devlet desteklerinden yararlanılarak yapılabileceğinin vurgulandığı toplantıda, AKİP´in çok yararlı bir sinerji ortamı sağladığı kaydedildi.

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, firmaların rekabet gücünü arttırmak amacıyla Temmuz 2009´da başlatılan kümelenme çalışmalarına, 2011´de eğitim, ihracat ve pazar araştırmalarına yönelik devlet desteklerinden yararlanarak yeni bir ivme kazandıracaklarını belirtti. Uğurtaş, “Birlikten güç doğar” anlayışıyla kümelenme çalışmalarını bir üst seviyeye taşımak için AKİP´e üye olduklarını kaydetti. Aynı zamanda Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği´nin kurucu üyesi olduklarını belirten Uğurtaş, Türkiye´de kurulmuş ve kurulmakta olan kümelerle bilgi ve deneyimlerin daha etkin paylaşılacağını vurguladı.

İAOSB Yönetim Kurulu Üyesi, Makine, Metal, Döküm Küme Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özbek ise kümelenmenin bazı mal ve hizmetlerin tedarikinde firmalara avantaj sağladığını vurguladı. Çeşitli alanlarda 450 kişiye eğitim verildiğini kaydeden Özbek, 2011 yılında küme olarak Hannover Messe Uluslararası Sanayi Fuarı´na iş ve inceleme gezisi düzenleneceğini duyurdu. Özbek, küme firmalarında ar-ge projesi üretilmesi ve proje hazırlanması konularında faaliyetler yürüteceklerini sözlerine ekledi.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: iaosb,akip,izmir,kosgeb,izka,dtm,dpt,küme konseyi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder