10 Şubat 2011 Perşembe

Toptanci halinde cikan yangin 3 depoda hasar meydana gekirdi

Toptancı halinde çıkan yangın 3 depoda hasar meydana gekirdi

Ankara Yenimahalle Toptancı Hali´nde bulunan kasaların istiflendiği bölümde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Kasaların bulunduğu bölümden yükselen alevler halde çalışan bir kişinin cep telefonu tarafından görüntülendi.

Ankara Yenimahalle Toptancı Hali güne yangınla uyandı. İddialara göre yangın, hal içerisinde bulunan kasaların istiflendiği bölümde ısınmak için yakılan sobadan çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, depoyu sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiye erlerinin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Yangın nedeniyle metrelerce yükselen duman, OSTİM ve İvedik´te yaşanan patlamaları hatırlattı. Panik içerisinde söndürme çalışmalarını izleyen toptancı hal esnafı da ekiplere yardım için seferber oldu. Esnaf, deponun önünde ve içinde bulunan kasalara alevlerin sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Vatandaşlar, yangın yerinde bulunan kasaları tek tek dışarı taşıdı.

Güçlükle kontrol altına alınan yangın, takviye ekiplerin gelmesiyle tamamen söndürüldü. Yangın nedeniyle maddi hasar meydana geldi.

Ankara Toptancı Hal Başkanı Battal Akbaba, yangının ısınmak için yakılan sobadan sıçrayan alevlerden çıktığını tahmin ettiklerini belirtti. Akbaba, 3 depoda maddi hasar oluştuğunu söyledi.

Yangının ortada bulunan depodan çıktığını belirten bir esnaf ise iş yerlerinde bulunan yangın söndürme ekipmanlarının çalışmadığını öne sürdü.

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: ankara,hal,yangın,hasar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder