10 Şubat 2011 Perşembe

Turizm fuarinda Turkiye ruzgari

Turizm fuarında Türkiye rüzgarı

Almanya´nın Hamburg şehrinde düzenlenen Kuzey Almanya´nın en büyük ´Uluslararası Turizm Fuar´ı daha ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye adına Kültür Bakanlığı ve THY´nin yanı sıra Alanya Tanıtım Vakfı ile Türkiye´den ve Almanya´dan özel seyahat acenteleri ve otellerin katıldığı fuarda adeta Türkiye rüzgarı esiyor.

Almanya´nın Hamburg şehrinde bu yıl 34. kez düzenlenen Kuzey Almanya´nın en büyük ´Uluslararası Turizm Fuar´ı daha ilk günde ziyaretçi akınına uğradı.

Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği´nin ve THY´nin katıldığı fuarda ayrıca Alanya ve Kemer Tanıtım Vakfı ile Türkiye ve Almanya´dan çok sayıda özel seyahat acentesi ve tanınmış turistik oteller temsil ediliyor. Fuarda daha ilk günden Türkiye standına yoğun ilgi gösterilmeye başladı. Mısır ve Kuzey Afrika´da yaşanan olaylardan dolayı Türkiye´ye ilginin arttığı belirtiliyor.

Başkonsolosu Devrim Öztürk Türkiye´nin Almanlar için önemli bir turizm ülkesi olduğunu ifade ederek, “Hamburg fuarı Türkiye için çok önemli fuarlardan biri. Bu fuarda ülkemize yoğun ilgi oluyor. Geçtiğimiz yıl 4 milyon 200 bin ile yinede en fazla turist Almanya´dan ülkemize geldi.” dedi.

Berlin Kültür Müşavirliğinden Mehmet Gül ise “Almanlara artık Akdeniz veya Antalya demiyoruz. Çünkü herkes Akdenizi Antalya´yı ve Alanya´yı biliyor. Biz artık oraların farklılıklarını anlatıyoruz. Örneğin sağlık, inanç, kültürel yollar ve tarihi yerleri anlatıyoruz. Aynı şekilde daha az ziyaret edilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu hakkında bilgi veriyoruz.” dedi.

Ocak ve Şubat aylarının tatil için karar vermek için önemli bir zamanlama olduğunu ifade eden Gül şu sıralar Mısır ve Kuzey Afrika´da yaşanan olaylardan dolayı Türkiye´nin daha avantajlı konuma geldiğini belirterek, “Her ne kadar bizim için gelişmeler avantaj olsad a biz ülke olarak millet olarak bir an önce barışın sağlanmasını istiyoruz. Bizim düşüncemiz her zaman bu şekilde.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye´nin konuk ülke olarak katıldığı ITB Uluslararası Turizm Borsası Fuarına hazırlandıklarını belirten Gül, “Bu yıl konuk ülke olmasak da yine geçtiğimiz yıl gibi 3 bin metrekarelik bir stant kuracağız ve 100 firma ile katılacağız. Turizm ve Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay da fuar için iki günlüğüne Berlin´e gelecek.” dedi.

Fuarda yer alan Türk Hava Yolları Müdürü Cemil Tezgah ise gerek servis, gerek diğer hizmetlerle THY´ye olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıl hizmet ve servis gibi 756 kriterin değerlendirildiği ve sektörün oskarı kabul edilen ödüle layık görüldük. Bu bizim global oyuncu olduğumuzu gösteriyor. Dolayısı ile bize gösterilen ilgi boşuna değil.” dedi. THY´nin kaliteli hizmet ve servisin yanı sıra büyümeye devem ettiğini ifade eden Tezgah, “Şu anda 156 uçak ile 169 uçuş noktasına ulaşıyoruz. Bunlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Ayrıca filomuza 14´ü Hamburg Airbus firmasından olmak üzere yeni uçaklar dahil edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: almanya,turizm fuarı,türkiye,ıtb

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder